Langkau ke kandungan utama
Tunjukkan catatan dari 2020

KDRAMA : START UP #TeamHanJiPyeong

Calling all kdrama lover!!! Siapa dah tengok START UP ??? Angkat tangan !!! Boleh lagi ke nak vibe drama ni ? Baiklah kalini Nadia bukan nak buat review sangat pun mengenai Drama ni. Sebab Drama ni sebenarnya agak menyakitkan hati sebab ada second lead man yang kesedihan gitu, dia j…

Review : Chunky Peanut Butter Without Sugar

Korang apa khabar? Sihat? Nadia alhamdulillah sihat. Korang nak tahu tak Nadia dah 13 hari start jump rope! Dan ni semua sebab nak turunkan berat badan. Dan salah satu benda yang Nadia ubah ialah, NADIA BELI PEANUT BUTTER NO SUGAR! Haritu Sale 11.11, korang beli apa? Hehe. N…

Shopping Hair clips and Hair pins : Review

Hallo semua! Kita dah pun digemparkan PKP seluruh Malaysia kecuali Perlis, Pahang, Kedah. Harap semua okay-okay sahaja. Jaga diri dan kesihatan tau!   Nadia dan shopping memang tak boleh dipisahkan, selagi Nadia punya duit khas shopping tu masih ada je lagi, mesti ada je benda yang Nadi…

Fresh Fruit Slow Juicer Penangan Drama Strong Woman Do Bong Soon | Review

Source : hallyusg Hi Semua, Sihat ke tu?  Korang nak tahu tak, Nadia buat kerja gila! Nadia tengok je satu scene strong woman do bong soon Episode 14 di mana Min Hyuk tu guna slow juicer untuk buat juice. Nadia tak fikir apa apa dah, Nadia terus cari dekat Shopee dan BUY NOW! Gila kan ?…

Hello November!

Pejam celik pejam celik, cepatnya kan dah november ? Semoga November ni baik baik je untuk kita. Sempena post kali ni Nadia ingat nak berkongsi tentang beberapa yang Nadia bersyukur sepanjang bulan Oktober 1. Dapat Belajar Framework baru iaitu MVC dan React.   Masuk Bulan Oktober ni…

TIDUR DENGAN NYENYAK BERSAMA ORIGIN SUPERIOR COOLMAX® LATEX PILLOW | REVIEW

Waktu sampai sahaja bantal ni ke rumah Nadia rasa excited sangat-sangat sebab kebelakangan ni memang Nadia tidur sakit tengkuk. Bila dapat bantal ini ya Allah rasa bersyukur sangat-sangat dan memang tak sabar sangat nak cuba bantal ni. Nak tahu sebab apa ?     Sebabnya ialah Bantal …

MAKAN-MAKAN : SEDAPNYA MAKANAN KOREA!

Haluuu people! Siapa sini suka makan ramen ? suka makan ayam pedas pedas ? Suka Makan Kimchi ? Kita geng!! Lately ni, Nadia layan kdrama Strong Woman Do Bong Soon. Setiap episod tu ada je lah nak tunjuk makanan. Sampai rasa macam  "EH AKU KENA MAKAN JUGA NI SAMBIL TENGOK K DRAMA&…

Food: Mouthgasm Crunchy Nyummy

Waktu makanan sebegini viral, Nadia selalu macam "Hello, apa yang sedap sangat makan makanan macam ni ? Coklat je kot" [Judge teruk]. Tapi Nadia fikir macam ini ada sebab, sebabnya ialah Nadia bukan peminat orang yang makan coklat. Nadia sejenis orang yang kurang makan b…

Resepi : Carbonara Pasta

Resepi ni dah lama dah, baru ada rasa macam nak share. Nadia share sebab sedap sangat (puji masakan sendiri). So JOM KITA MULAKAN.  RESEPI SPRING PASTA CARBONARA BAHAN - BAHAN 1. Spring pasta 2. Sos prego carbonara 3. Serbuk perasa ayam 4. Serbuk lada 5. Susu Full Cream/Susu s…

First Month Internship

Hi semua, dah lama Nadia tak menulis dalam blog ni. Sejak kebelakangan ni cuba untuk menyesuaikan kehidupan baru sebagai internship! Dan sesungguhnya kehidupan sebagai pelajar dan "bekerja" adalah sesuatu yang sangat berbeza. Malah, jauh berbeza. Bila dah internship ni baru …

Tahniah Kepada Para Pemenang!

Tahniah kepada 10 pemenang ini! Tahniah buat Njwa Jaff  sebab memenangi Body Mist 250ml by Victoria Secret.  Buat Saudari Njwa Jaff sila email Nadia di nrlnad15@gmail.com untuk tebus hadiah anda dan berususan dengan lebih lanjut.  Dan pada para pemenang boleh lihat di bahagian Blog List y…

Tutorial 4: Full Screen Tabs Dekat Blog

Tutorial kali ni atas request daripada Saudari Kyratulamira pemilik blog readwithkai . Baiklah sebelum kita terus ke tutorial. Lebih elok rasanya Nadia bagi penerangan terlebih dahulu, template blogger mana yang boleh buat full screen tabs . Sebab memandangkan kita menggunakan 100% blog…

#Segmen: Thank You for Joined Giveaway bynadiajamhari!

Thank You for Joined! Alhamdulillah berakhir sudah giveaway bynadiajamhari. Terima kasih buat kawan-kawan yang memeriahkan segmen blog buat pertama kali daripada Nadia. Salam perkenalan yang baru je tahu akan kewujudan blog Nadia. Salam beramah mesra buat kawan-kawan yang dah lama kenal…

TOP 40 MALAYSIA BLOG BY FEEDPOST

Hi, baru-baru ni Nadia ada tahu mengenai feedpost ini. Feedpost ini korang akan diberi peluang untuk letak list blog korang dalam feedpost. Konsep dia macam sama je dengan kita selalu tukar tukar bloglist. Kita singgah blog orang ni, kita dapat tengok list list dalam bloglist di blog tu. …

#Segmen: Giveaway dan Mencari Bloglist bynadiajamhari

Sempena capai 100 followers tempoh hari, Nadia memang dah bercadang nak buat segmen ni. Nak lebih lagi rapat dengan kawan-kawan blogger Nadia dan untuk kali ini dengan rezeki yang ada, Nadia bercadang untuk buat giveaway bodymist 250ml jenama victoria secret ni dan mencari bloglist. Nadi…

Misi Diet Bermula Sekarang!

Hi & Assalamualaikum, korang apa khabar ? Sihat? Nadia macam mana? Nadia terlebih sihat :(. Sebenarnya kalau Nadia macam imbas ketika Nadia SPM hingga lah harini seorang gadis berumur 21 tahun, Nadia boleh katakan berat badan makin menaik. Paling mendadak adalah fasa selepas SPM. Nadi…

Food Review : Lotus Biscoff Spread Crunchy!

Pertama sekali, Nadia bukan sejenis yang suka sangat makan roti spread ni sebab Nadia tak suka. Mungkin sebab Nadia hanya jumpa peanut, tak peanut strawberry so takde yang menawan hati. Tapi bila rasa Lotus Biscoff Crunchy ni! pergh Terus jatuh cinta! Sebab rasa dia sedap sang…

Tutorial 3: Cara Letak CBOX di Blog

Assalamualaikum & Hi semua! Hari ini Nadia nak tunaikan soalan yang dituju oleh rakan blogger iaitu tutorial letak cbox. Cbox ni bagi Nadia penting juga untuk blog sebab kadang kadang ada cbox ni mudahkan lah kita nak tukar link, boleh lah kunjung mengunjung ke blog lain gitu…

Cara Masak Samyang Untuk Rasa Kurang Pedas

Sumber: Google Assalamualaikum dan Hi semua! Kalini Nadia nak share dengan korang macam mana Nadia masak samyang. Nadia tak masak macam tu je (maksud Nadia, Nadia tak masak macam masak rebus lepastu buang air kemudian letak sos dia). NOO! Nadia masak lain sikit …