Langkau ke kandungan utama
Menunjukkan catatan yang berlabel Blog

I Love You Stupid!

Semenjak Selangor dah boleh rentas daerah ini, mula banyak perkara kena buat. Kelmari pergilah rumah lama dan mengemas rumah lama. Allahu keadaan rumah lama itu memang hancur betul. Tak tahu macam mana dua bujang lelaki ni boleh hidup dalam keadaan begini. Tak sanggup nak tangkap gambar…

My Workspace

Kalau tak online learning, saya rasa saya takkan ada workspace begini. Sebab sudah tentu saya akan belajar hanya di kolej sahaja. Meja kolej tidak muat untuk saya buat workspace begini. Sikit - sikit saya upgrade barang - barang workspace saya. Paling ketara saya upgrade waktu saya intern…

Top Commentators Blog NadiaJamhari August 2021

Pertama kali juga sebenarnya buat post mengenai top - commentators untuk blog ini. Tak tahu juga nak menulis dan nak buat perancangan bagaimana untuk top - commentators ini. Pertama kali saya nak ucapkan ribuan terima kasih kerana datang dan comment di blog saya. Rasa meriah apabila blo…

Wajah Baru nadiajamhari.com

Lama dah sebenarnya mencari template nak dibeli khas buat blog ini. Malas nak hadap coding xml blog ni sebab ada kerja lain yang lebih utama. Jadi disebabkan mahu express dan hanya edit beberapa element sedikit. Saya pun pasanglah niat nak beli template. Merata juga mencari, bukan apa w…

SELAMAT DATANG SEPTEMBER

Pejam celik pejam celik, dah masuk bulan September. Kita dah habiskan lebih daripada 70% pada tahun 2021 ini dengan pandemik covid 19. Ceritanya semalam sebelum tidur, saya scroll ig story, tiba - tiba ig story saya berhenti pada salah satu kawan saya. IG storynya mengenai dia akan meny…

Kerana masih tidak boleh merentas daerah dan negeri | Saya beranikan diri membuka laptop

Photo by cottonbro from Pexels   Tajuk post kali ini bukan main panjang lagi. Mahu ditulis MCO tetapi negara kita sekarang di Pelan Pemulihan Negara (PPN). Manakala. negeri Selangor tercinta kini berada di fasa 1. Ceritanya begini, baru-baru ini laptop saya kerap membuat hal. Kita …

Result Semester-6: Alhamdulillah

Berdebar betul hati ini nak tengok result untuk semester 6 ini. Cabaran menjadi pelajar tahun akhir ni buat kita berdebar betul sebab kalau kita gagal, agak kecewa di situ. Sebabnya ialah tahun akhir, nanti kawan-kawan dah graduate, kita nak buat assignment dengan siapa kan? Jadinya, am…

Gastrik: Aduh Sakitnya Perut

Pada Sabtu yang lepas, saya diserang gastrik. Puncanya sebab dua hari saya skip breakfast sebab malas dan rasa hanya mahu duduk sahaja. Lepastu first meal saya ialah makanan yang pedas dan pedas makanan itu berpunca daripada chilli flakes. Saya terletak banyak sebab saya ingat…

Selamat Tinggal Kucing | It's Hard To Say Goodbye

Dah hampir setahun membela kesemua kucing ini (5 ekor kucing), terpaksa juga lepaskan sebab dah tak mampu nak bela banyak-banyak. Nak bagi makanan sebenarnya tiada masalah, tetapi yang susah apabila nak uruskan najis mereka. Kucing-kucing ini semua bukan kucing indoor, kesemua…

Thank You for 20K Pageviews

Sangat excited sebenarnya bila blog nadiajamhari ini mampu untuk mencapai 20k pageviews dalam masa yang sangat singkat.  Sewaktu blog ini mencapai pageviews 10k, ia mengambil masa daripada tahun 2018 sehingga tahun 2021 (3 tahun). Untuk mencapai 20k pageviews kali ini mengambil masa 5 …

Selesai Vaksin Sinovac Dos Pertama | Side Effect Sinovac

Alhamdulillah, syukur selesai vaksin dos pertama. Saya dapat vaksin sinovac. Nervous juga sebenarnya bila dapat notifikasi daripada mysejantera untuk temu janji vaksin. Saya dapat agak yang saya pasti akan menangis untuk sesi cucuk vaksin ini. Sebagai pengetahuan anda semua, ketika ke…

Diari Lama Mengimbau Kenangan Lama

Siapa dekat sini gemar menulis diari dan masih menulis diari? Nadia sedang kemas-kemas bilik nak buang mana-mana barang yang dah tak digunakan. Sekali jumpa diari lama sewaktu zaman sekolah rendah dan menengah.     Bila buka diari ni, muka surat pertama semuanya pesanan dari cikgu cikgu N…

THANK YOU UNTUK 12k View

Haritu Nadia nak screen shot untuk 10k, sebab rasa jarang orang start dengan 12k. Tapi haritu buka buka je dah 11k (Setelah sekian lama tak buka sebab busy dengan internship). Jadi tunggu bulan february habis, dan kita screenshot. Alhamdulillah 12k view. Rasa terharu juga sebenarnya boleh…

Hello November!

Pejam celik pejam celik, cepatnya kan dah november ? Semoga November ni baik baik je untuk kita. Sempena post kali ni Nadia ingat nak berkongsi tentang beberapa yang Nadia bersyukur sepanjang bulan Oktober 1. Dapat Belajar Framework baru iaitu MVC dan React.   Masuk Bulan Oktober ni…

Masalah: Terkena Sumpahan Mobile Legend.

Nana in Mobile Legend   Assalamualaikum semua! Kalau korang tengok topik pun mesti korang dah tahu kan Nadia nak cakap pasal apa? Kali ini serius macam Nadia pun tak faham lah kenapa tetiba jadi macam ni. Untuk pengetahuan korang semua Nadia dah tiga hari non-stop main Mobile…

Ready for Work from Home!

source : thestar Happy MCO day Everyone! Ok seperti yang kita tahu sempena MCO day ni memang kita kena amalkan work from home. Tapi work from home ni tidaklah sesuai untuk semua, hanya segelintir insan-insan yang sesuai untuk melaksanakan work from home seperti sek tor pejab…