Langkau ke kandungan utama
Tunjukkan catatan dari 2021

I Love You Stupid!

Semenjak Selangor dah boleh rentas daerah ini, mula banyak perkara kena buat. Kelmari pergilah rumah lama dan mengemas rumah lama. Allahu keadaan rumah lama itu memang hancur betul. Tak tahu macam mana dua bujang lelaki ni boleh hidup dalam keadaan begini. Tak sanggup nak tangkap gambar…

Vietnam Roll by Hijoroll amat menyelerakan

Dah lama mengidam vietnam roll by Hijoroll. Setiap kali lalu dekat instagram mesti rasa nak beli, tapi rumah selalu sahaja ada makanan, jadi tak terbeli sebab taknak membazir. Kebetulan Selangor dah pun boleh merentas daerah ni, jadi kakak and abang - abang yang dekat daerah lain tu bol…

Drama I - Tanggang: Episod 1 - I'll Never Let Your Hand Go

Drama: I-Tanggang (Mother of All Lies) Episod 1: I'll Never Let Your Hand Go Waktu Siaran : Isnin, 9.00 malam Siaran TV: Astro Citra Pengarah: Wan Hasliza Wan Zainuddin, Alak Idle, Rashidi Ishak Produksi: KL Motion Pictures Astro kali ini telah membawakan lagi drama premium terbaru …

Journal: FYP-DevLog 012: Summary August

Fuh lama dah rasanya tidak berkongsi tentang Final Year Project saya ini. Padat betul progress bulan lepas. Jadi kita buat dia jadi summary sahajalah walaupun rasanya dah terlalu lambat nak sembang terus mengenai summary bulan August ni sebab sekarang pun dah hampir nak penghujung bulan…

Wrap with Paparoger Seasoning

Sejak memang nak ubah cara hidup ini, banyak juga resepi saya mencuba untuk ubah gaya hidup pemakanan. Tetapi bab - bab nak kira jumlah kalori ini dengan tepat agak susah. Selalunya makanan begini dalam 280 - 320 Kalori . Tetapi mengikut bagaimana kita letak makanan ini semua. Kalau let…

SUPRISE GIVEAWAY BY AIENIENKA

Nampak giveaway ni memang rasa nak join sebab giveaway ini didatangin dengan cerita iaitu The Best Surprise yang pernah saya dapat. Hmmm, nak cakap tentang surprise ini, saya jarang dapat. Hahaha. Kalau zaman sekolah sebab sekolah baru nak bermula jadi semua orang macam baru bermula nak…

Jimat Masa dengan Bed Sheet Holder Straps

Sengaja posting kali ini kita selit gambar jam tangan nak sampaikan pesanan "masa itu emas".   Ceritanya begini, disebabkan katil saya dekat hujung dan rasa macam leceh juga nak tegangkan katil setiap kali bangun tidur. Ini tak termasuk juga bila kadang - kadang kita rasa pe…

My Workspace

Kalau tak online learning, saya rasa saya takkan ada workspace begini. Sebab sudah tentu saya akan belajar hanya di kolej sahaja. Meja kolej tidak muat untuk saya buat workspace begini. Sikit - sikit saya upgrade barang - barang workspace saya. Paling ketara saya upgrade waktu saya intern…

Top Commentators Blog NadiaJamhari August 2021

Pertama kali juga sebenarnya buat post mengenai top - commentators untuk blog ini. Tak tahu juga nak menulis dan nak buat perancangan bagaimana untuk top - commentators ini. Pertama kali saya nak ucapkan ribuan terima kasih kerana datang dan comment di blog saya. Rasa meriah apabila blo…

Tersesat ketika Hujan Lebat | Nasib Baik dapat juga Victoria Sandwich ini

Tajuk bukan main panjang lagi. Rasanya dengan tajuk semua boleh tahu permulaan dan pengakhiran cerita kali ini kan? Haha. Ceritanya begini, saya memang rasa teringin sangat nak makan kek. Setiap hari scroll instagram, kalau - kalau ada yang jual victoria sandwich dekat kawasan banting. Gi…

Tutorial Blog: Cara Mengubah Letak Translate Bar Berada di Bottom

Dah lama simpan hasrat mahu buat tutorial ini. Menukar position translate bar daripada top ke bottom page. Tutorial kali ini amat sesuai bagi mereka yang mempunyai top navigation dan translate bar. Mengapa saya berkata begitu? Sebenarnya, bukanlah sesuatu isu yang besar, tetap…

Wajah Baru nadiajamhari.com

Lama dah sebenarnya mencari template nak dibeli khas buat blog ini. Malas nak hadap coding xml blog ni sebab ada kerja lain yang lebih utama. Jadi disebabkan mahu express dan hanya edit beberapa element sedikit. Saya pun pasanglah niat nak beli template. Merata juga mencari, bukan apa w…

SELAMAT DATANG SEPTEMBER

Pejam celik pejam celik, dah masuk bulan September. Kita dah habiskan lebih daripada 70% pada tahun 2021 ini dengan pandemik covid 19. Ceritanya semalam sebelum tidur, saya scroll ig story, tiba - tiba ig story saya berhenti pada salah satu kawan saya. IG storynya mengenai dia akan meny…

Merdeka Giveaway by TarotTheFool

Sempena hari ini adalah Hari Merdeka yang ke-64, saya memilih untuk menyertai Merdeka Giveaway by TarotTheFool. Ini adalah giveaway kali kedua yang saya pernah sertai sepanjang menjadi seorang blogger. Saya harap ada peluang cerah untuk menjadi insan bertuah memenangi giveaway ini. Sela…

Review: Epilator by Kemei | Hentikan Cukur

Baru - baru ini, ada tengok satu video daripada Siti Awe iaitu video Jangan Cukur! Ada Cara Lain Nak Buang Bulu - Buluan . Dalam banyak - banyak cara yang Siti Awe terangkan, saya paling tertarik dengan Epilator. Kenapa Saya Memilih Epilator ? Ceritanya begini, dalam dua cara iaitu Epil…

Kerana masih tidak boleh merentas daerah dan negeri | Saya beranikan diri membuka laptop

Photo by cottonbro from Pexels   Tajuk post kali ini bukan main panjang lagi. Mahu ditulis MCO tetapi negara kita sekarang di Pelan Pemulihan Negara (PPN). Manakala. negeri Selangor tercinta kini berada di fasa 1. Ceritanya begini, baru-baru ini laptop saya kerap membuat hal. Kita …

Fun Games at Plays.org | Saya Tidak Boleh Berhenti Main Game

Siapa dekat sini kaki game? Kalau anda kaki game, anda geng saya. Cuma saya ini kaki game yang santai. Tidak hardcore seperti streamer-streamer gaming yang dekat facebook/youtube atau dimana-mana platform streaming. Baru-baru ini saya agak demotivated sedikit nak buat kerja (Final Year …