Langkau ke kandungan utama
Menunjukkan catatan yang berlabel Review

Vietnam Roll by Hijoroll amat menyelerakan

Dah lama mengidam vietnam roll by Hijoroll. Setiap kali lalu dekat instagram mesti rasa nak beli, tapi rumah selalu sahaja ada makanan, jadi tak terbeli sebab taknak membazir. Kebetulan Selangor dah pun boleh merentas daerah ni, jadi kakak and abang - abang yang dekat daerah lain tu bol…

Jimat Masa dengan Bed Sheet Holder Straps

Sengaja posting kali ini kita selit gambar jam tangan nak sampaikan pesanan "masa itu emas".   Ceritanya begini, disebabkan katil saya dekat hujung dan rasa macam leceh juga nak tegangkan katil setiap kali bangun tidur. Ini tak termasuk juga bila kadang - kadang kita rasa pe…

Tersesat ketika Hujan Lebat | Nasib Baik dapat juga Victoria Sandwich ini

Tajuk bukan main panjang lagi. Rasanya dengan tajuk semua boleh tahu permulaan dan pengakhiran cerita kali ini kan? Haha. Ceritanya begini, saya memang rasa teringin sangat nak makan kek. Setiap hari scroll instagram, kalau - kalau ada yang jual victoria sandwich dekat kawasan banting. Gi…

Review: Epilator by Kemei | Hentikan Cukur

Baru - baru ini, ada tengok satu video daripada Siti Awe iaitu video Jangan Cukur! Ada Cara Lain Nak Buang Bulu - Buluan . Dalam banyak - banyak cara yang Siti Awe terangkan, saya paling tertarik dengan Epilator. Kenapa Saya Memilih Epilator ? Ceritanya begini, dalam dua cara iaitu Epil…

Food Review: Noshu Sugar Free Pancake

Kadang-kadang rasa bosan sarapan benda yang sama. Balik - balik asyik roti + telur rebus. Muak-muak. Jadi berniatlah beli noshu sugar free pancake . Saya pernah nampak ada seorang tiktoker beli pancake seperti ini, tapi yang warna biru di mana ia bukan sugar free. Sekali jumpa yang ini …

Food Review: Biscoff Lotus Biscuit

Saya dah lama sebenarnya perhatikan produk ini dekat shopee. Sebab dulu pernah dah makan bread spread Biscoff Lotus ini (salah satu post saya yang paling tinggi view --> Food Review: Lotus Biscoff Spread Crunchy , memang sedap rasanya.) Jadi kali ini kita pun beli lah pula biscuit dia.…

Review: Drama Jodoh-Jodoh Annisa

Review: Drama Jodoh-Jodoh Annisa Tajuk: Jodoh-Jodoh Annisa. Jumlah Episod: 100. Pengarah: Mohamad Riza Baharuddin. Pelakon: Izara Aishah, Dato'Aaron Aziz, Dato' Fizz Fairuz, Amar Bahrin dan lain-lain. Tahun Terbitan: 2019 Sinopsis: Mengisahkan tentang Annisa yang mencari jodo…

Review: Madu Kelulut Asli dari Urban Ecolife Agrofarm

Madu adalah makanan yang sering kita dengar mempunyai khasiat yang sangat tinggi. Selain itu, madu juga adalah penawar untuk penyakit dan ia merupakan salah satu inisiatif yang kita boleh lakukan untuk memiliki kesihantan yang baik, InsyaAllah. Firman Allah SWT dalam al-Quran yang berm…

Review: Korea Hand Cream by Lalafranc

Anyeong haseyo semua! Baru-baru ni, Nadia dapat produk khas yang terbang daripada korea iaitu lalafranc Cozy Mood Hand Cream 30ml . Sangat teruja waktu apabila abang kurier sampai depan rumah dan menghantar produk hebat ini. Postage waktu tu tidak terlalu lama, produk ni sampai ke rum…

REVIEW: FRUNCHIES COOKIES AND BERRY

Siapa penggemar makan makanan yang manis. Makan makanan yang manis terlalu kerap sebenarnya tak elok, sekali sekala boleh lah ye. Sebab kita kena kawal pemakanan kita supaya hidup makin sihat. Eh terceramah pula. FRUNCHIES COOKIES AND BERRY ni merupakan jenama yang pernah viral dan sed…

MOVIE: SILENCED

DURATION:  2 hours and 5 minutes DIRECTOR: Hwang Dong-Hyuk ADAPTED FROM: The Crucible Haloooo, dah lama tak berkongsi mengenai movie! Kalini nak berkongsi mengenai cerita SILENCED yang dibintangi oleh oppa Gong Yoo dan membawa watak sebagai Kang-In-ho.   Sipnosis: Silenced merupakan…

KDRAMA : START UP #TeamHanJiPyeong

Calling all kdrama lover!!! Siapa dah tengok START UP ??? Angkat tangan !!! Boleh lagi ke nak vibe drama ni ? Baiklah kalini Nadia bukan nak buat review sangat pun mengenai Drama ni. Sebab Drama ni sebenarnya agak menyakitkan hati sebab ada second lead man yang kesedihan gitu, dia j…

Review : Chunky Peanut Butter Without Sugar

Korang apa khabar? Sihat? Nadia alhamdulillah sihat. Korang nak tahu tak Nadia dah 13 hari start jump rope! Dan ni semua sebab nak turunkan berat badan. Dan salah satu benda yang Nadia ubah ialah, NADIA BELI PEANUT BUTTER NO SUGAR! Haritu Sale 11.11, korang beli apa? Hehe. N…

Shopping Hair clips and Hair pins : Review

Hallo semua! Kita dah pun digemparkan PKP seluruh Malaysia kecuali Perlis, Pahang, Kedah. Harap semua okay-okay sahaja. Jaga diri dan kesihatan tau!   Nadia dan shopping memang tak boleh dipisahkan, selagi Nadia punya duit khas shopping tu masih ada je lagi, mesti ada je benda yang Nadi…

Fresh Fruit Slow Juicer Penangan Drama Strong Woman Do Bong Soon | Review

Source : hallyusg Hi Semua, Sihat ke tu?  Korang nak tahu tak, Nadia buat kerja gila! Nadia tengok je satu scene strong woman do bong soon Episode 14 di mana Min Hyuk tu guna slow juicer untuk buat juice. Nadia tak fikir apa apa dah, Nadia terus cari dekat Shopee dan BUY NOW! Gila kan ?…