Tuesday, January 28, 2020

Corndog Anganku Musnah

Rupa tak cantik tapi sedap okay


Tengok tajuk pun korang mesti dah tahu kan apa yang Nadia nak ceritakan ni :'). Nadia dah lama perhatikan video orang makan corndog ni, lepastu dalam hidup Nadia tahun 2019 [Sejak Lahir sebenarnya] baru sekali je makan corndog. So atas kerana macam kempunan gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dan kedai kat area rumah pun takde benda ala ala western ni so kita gagahkan lah buat sendiri. Maka inilah hasilnya. Nak tahu tak masalah dia dekat mana ?


Sunday, January 26, 2020

New Look !

New Look
Tadaa !!! New Look ! Tiga hari juga lah sebenarnya Nadia nak betul-betul berpuas hati dengan wajah baru blog  Nadia. Awalnya dulu buat warna soft biru tu, tapi bila lama-lama baru sedar yang Nadia ni minat warna pink. Maka, Nadia pun apa lagi tukar  semua jadi soft pink gitu! Rasa macam dah meningkat 21 Tahun ni rasa macam nak jadi lebih perempuan [hehe] . Kalau ikutkan sebenarnya senang je nak edit template blog ni, memandangkan Nadia sebenarnya guna design yang blogger dah sediakan tinggal nak customize. 



Thursday, January 23, 2020

Gagal bukan kemusnahan

source : Google 

Waktu semester 2 yang lepas, Nadia ingat lagi yang Nadia betul betul yakin [Note : Korang jangan lah macam ni yakin yakin gagal ni tak elok ] yang Nadia gagal dalam subjek Data Struktur(DS) (Subjek programming) dan betul betul weh Nadia gagal. Tapi kali ni Nadia gagal memang layak, sebab Nadia memang tak berusaha langsung dari start hari pertama kelas hingga lah hari terakhir kelas. Bukan lah tak berusaha, tetapi Nadia betul betul gagal memahami konsep data struktur tu. Nadia keliru sebenarnya kita nak guna Library Java punya ke, Nak guna manual ke dalam coding ni ? Mana satu ???? Sepanjang sem tu Nadia tak faham kenapa Pensyarah ajar cara import lagi banyak daripada kukuhkan cara manual sebab bukan apa *DALAM EXAM KAN KITA GUNA MANUAL* .

Wednesday, January 1, 2020

in 2019............


Hi and Assalamualaikum !

Happy New Year everyone! I've never been to get overly excited for new year, but I will excited to watch fireworks at night from my house or my college because it is free. I also don't make new year resolutions but one thing I do is reflect on my experiences during last year :) . There were lots of happy moments and sad moments, some of them I want to remember, some of them I don't want to remember. So in this post I want to recap all of the memories (sad and happy) that I should keep :).