Langkau ke kandungan utama

Corndog Anganku Musnah

Rupa tak cantik tapi sedap okay


Tengok tajuk pun korang mesti dah tahu kan apa yang Nadia nak ceritakan ni :'). Nadia dah lama perhatikan video orang makan corndog ni, lepastu dalam hidup Nadia tahun 2019 [Sejak Lahir sebenarnya] baru sekali je makan corndog. So atas kerana macam kempunan gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dan kedai kat area rumah pun takde benda ala ala western ni so kita gagahkan lah buat sendiri. Maka inilah hasilnya. Nak tahu tak masalah dia dekat mana ?

Kalau korang taknak tahu pun kena tahu juga. Masalah dia berlaku sebab... sebab tepung tu tak cukup kepekatan dia so dia macam end up tak boleh nak melekat kat hotdog tu bebetul, so bila macam laju-laju letak dekat bread crumbs makanya tepung tu semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jatuh meleleh. Makanya mcm yang secebit je melekat so macam sikit je boleh jadi. Tapi apa apa pun rasa dia sedap tau sebab rangup hehe .
 
Nadia taknak share resepi selagi corndog anganku ni berhasil betul-betul.
Why so serius ?

Ulasan

  1. that looks really good. good job. makan hasil masakan sendiri is so satisfying.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, Nadia masak makanan sendiri almost everyday bila dekat rumah

      Padam
  2. Hahaha samalah kita. I did try to make my own corndog before tapi tersilap cheese so makanya amatlah tak jadi hahaha
    Maybe next time kena try betul2 and hopefully I'll get the right cheese.

    I saw a video of korean cooking channel and dorang punya corndog guna pancake mix and letak air sikit je sebab nak bagi pekat. Mine agak cair sebab terlebih cair. Other than that, inshaAllah boleh jadi nanti hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tulah, i pun rasa patut guna tepung pancake so dapat gebu gebu

      Padam
  3. hahaha comel jee! takpa practice make perfect

    https://sayesyadiya.blogspot.com/2020/01/pilihan-airport-transfer.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe, harap lama lama masakkan ni boleh lah buat orang kenang gitu

      Padam
  4. biasa lah tu, masakan ni perlu byk trial kdg2 especially resepi yg kita baru nk cuba. nanti dah berjaya jgn lupa kongsi resepi :P

    BalasPadam

Catat Ulasan

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.