Memaparkan catatan dengan label others. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label others. Papar semua catatan

Shopping Hair clips and Hair pins : Review

 
Hallo semua! Kita dah pun digemparkan PKP seluruh Malaysia kecuali Perlis, Pahang, Kedah. Harap semua okay-okay sahaja. Jaga diri dan kesihatan tau!
 
Nadia dan shopping memang tak boleh dipisahkan, selagi Nadia punya duit khas shopping tu masih ada je lagi, mesti ada je benda yang Nadia nak beli. Baru-baru ni Nadia tengok cerita Touch Your Heart, dan adalah scene pelakon perempuan ketika tu memakai headband depan cermin sambil pakai skincare. Terus macam "Okay aku perlu beli benda ni, sebab senang lah nanti nak pakai skincare kan hehe".

Maka terbeli lah headband berwarna pink comel gitu, Nadia suka headband ni sebab tak macam cekak. Cekak bila pakai sangat sakit dia macam mengguris kulit kepala, atau sebab Nadia tak pandai pakai maka Nadia sendiri telah melukai atau mengguris kulit kepala. Bagi warga wanita diluar sana, nak stay cute pada masa yang sama anda bebas dari rambut mengacau muka anda ? beli lah headband! 

Beli dan korang akan cute macam ni!
 
 
Seterusnya Nadia beli sepit rambut. Yang ni sebab tak nak selalu ikat rambut. Orang kata kalau selalu ikat kita akan mcm tarik rambut tu dari akar tu yang asyik banyak je rambut tertanggal. Nadia taknak botak! Jadi alternative nya beli sepit rambut, besar juga dan sesuai buat wanita yang rambutnya panjang dan tebal.
 

Nampak tak macam style kan kalau pakai benda ni. Boleh dapat kan okay
 
Seterusnya, yang ni Nadia agak terciduk sikit, sebab dekat gambar punya lah besar mungkin sebab ambil gambar dari dekat kot kan, Tanpa baca review pula Nadia, Nadia pi beli ja. Tengok tengok kecik macam untuk buat rambut toncang kecil kecik tu, Adoiii mana nak muat ikat rambut Nadia ni. Tapi takpe kita akan try guna sebaik mungkin
 

 
 
Ha getah rambut atas tu sesuai untuk buat rambut gaya ni. HAHAHA
 
Kalau korang ada minat minat nak beli mana-mana product boleh ke Shopee -- > Shop here

Fresh Fruit Slow Juicer Penangan Drama Strong Woman Do Bong Soon | Review

 

Source : hallyusg

Hi Semua, Sihat ke tu? 

Korang nak tahu tak, Nadia buat kerja gila! Nadia tengok je satu scene strong woman do bong soon Episode 14 di mana Min Hyuk tu guna slow juicer untuk buat juice. Nadia tak fikir apa apa dah, Nadia terus cari dekat Shopee dan BUY NOW! Gila kan ? Tanpa rasa bersalah terus je beli.

Slow Juicer ni sangat friendly user lah lepastu memang sangat memudahkan sebab kalau setakat nak buat utk minum sorang dua orang tu macam tak perlu nak bersusah payah, hanya perlu beli buah, basuh, potong dan letak je dekat mesin tu sikit sikit. Mesin tu auto dia akan lenyek lenyekkan buah kita dan hampas dia buang kat lagi satu lobang. So macam sangat memudahkan.

 
Nampak tak ada dua cawan dekat situ, satu yang ada macam muncung dekat penutup tu, tu tempat juice keluar, dan yang cawan lagi satu kat belakang gambar ni tempat hampas buah akan keluar. Hampas dia memang kering tapi Nadia buat dua kali hehe, saja nak dia double kering.

Tapi korang kena tahu, namanya slow juicer. dia bukan pantas lah, buah pun kena potong kecil kecil siki takleh besar besar.

Kalau berminat boleh beli di shopee dan jangan lupa baca review okay!
 
Untulk beli di Shopee. boleh pergi ke sini --- > Slow Juicer



TIDUR DENGAN NYENYAK BERSAMA ORIGIN SUPERIOR COOLMAX® LATEX PILLOW | REVIEW

 

 
Waktu sampai sahaja bantal ni ke rumah Nadia rasa excited sangat-sangat sebab kebelakangan ni memang Nadia tidur sakit tengkuk. Bila dapat bantal ini ya Allah rasa bersyukur sangat-sangat dan memang tak sabar sangat nak cuba bantal ni. Nak tahu sebab apa ?

 
Sebabnya ialah Bantal Origin Superior Coolmax® Latex ni merpakan 8 bantal terbaik di Singapura! Bayangkan perasaan gembira dan teruja apabila bantal 8 terbaik di Singapura ni sampai ke rumah Nadia yang terletak di negara Malaysia ni. (Untuk maklumat lanjut, boleh baca di article Best 8 Pillows in Singapore). 
 
 
ORIGIN SUPERIOR COOLMAX® LATEX PILLOW | REVIEW
 
 
Betul, Nadia tidak tipu. Bantal ni dia padat tau tapi tak keras. Yang paling best sangat mengenai bantal ini adalah material utama bantal ini iaitu Latex. Latex ini sebenarnya dia macam bila kita letak kepala kita atas bantal tu dia akan ikut bentuk kepala kita dan masih lagi memberi kita semua perfect posture untuk tidur. Jadi bila bangun tu, sakit leher tiada lagi! Lagi-lagi Nadia ni kerja as programmer, menghadap laptop tu tak pernah berhenti. Korang boleh bayangkan sakit tengkuk tu asyik duduk hadap laptop kan. Bantal seperti ini amat lah bagus. Bila kita nak tidur tak perlu nak pusing sana sini, letak je kepala atas Bantal Origin Superior Coolmax® Latex terus zap zap perfect untuk beradu.
 
Harga Bantal Origin Superior Coolmax® Latex ini ialah RM 400.00. Harganya agak mahal akan tetapi invest beli bantal ni suatu perkara yang tak merugikan sebab material latex ni memang selesa, empuk, dan boleh bantu untuk memastikan kita dapat tidur yang sempurna. Bak kata founders, "mattresses were a long term investment".
 
The Founders, Shaun and Gee. [credit: Express photography]

 
Bagi mereka yang nak tahu lebih lanjut mengenai Bantal Origin Superior Coolmax® Latex. Boleh ke laman sesawang di bawah!

Origin Mattress:

Website | Facebook | Instagram

 

Best in Singapore:

Website | Facebook | Instagram


 

#StayAtHome: Berbelanja di PGMALL dan dapat 20% cashback with Maybank QRPay Sempena Kempen Raya Paling Gempak




Assamaluaikum & Hi

Semenjak kita diarahkan untuk 'stay at home' ni mesti antara korang yang dah mulakan norma kehidupan baru demi mencegah penularan covid19 ini dan walaupun PKPB telahpun bermula sejak 4 Mei yang lalu, kesihatan dan keselamatan kita semua amat berharga dan bagi bersama-sama kita melawan covid19 ini, pembelian secara atas talian amat dituntut sekali. Tapi yang lagi seronok adalah bila pembelian atas talian ini bukan barang je kita dapat, tapi kita dapat 20% cashback. Ha siapa je taknak 20% cashback tu ? Buat yang gemar shopping online tu mesti suka dengar cashback ni? Yelah, kita ibarat shopping sambil ada ala-ala macam menabung gitu. Jadi, bagaimana nak dapatkan 20% cashback ni? Senang je! Caranya adalah dengan hanya Shopping di PG MALL.
 

Apa itu PG Mall ?

Korang pernah dengar tak PG Mall ni? Nadia akan kongsikan dengan korang apa itu PG Mall. Untuk pengetahuan korang, PG Mall ialah salah satu pusat beli belah atas talian di Malaysia yang disokong oleh PG Group. PG Mall ini juga merupakan platform e-Dagang No. 1 di Malaysia yang telah beroperasi sejak tahun 2017. Perkara yang menarik mengenai PG Mall ialah merupakan satu-satunya platform e-Dagang tempatan di Malaysia yang menawarkan pelbagai produk antarabangsa dan tempatan, ha banyak barang korang boleh dapatkan hanya dengan jari je, tak perlu nak beratur musim pkpb ni dan semestinya menjimatkan masa. Malah, PG Mall juga merupakan satu-satunya paltform yang menerima kesemua e-Wallet. Di samping itu, menurut laporan IPrice, PG Mall berada di tangga 3 teratas e-Dagang Malaysia yang dikunjungi oleh para pelanggan. Ha bukan calang-calang PG Mall ni dan erti kata lain sebenarnya PG Mall ialah platform e-Dagang yang sangat dipercayai. Jadi korang tak perlu lagi nak ragu-ragu bila nak membeli belah di atas talian. Shopping jer dekat PG Mall. Search je apa-apa yang korang nak dan dapatkan barang yang korang mimpi-mimpikan setiap malam tu.



Dapatkan 20% Cashback with Maybank QRPay di PG MALL

Bagi sesi kempen RAYA PALING GEMPAK, PG Mall telah menawarkan 20% cashback khas buat para pengguna Maybank. Caranya mudah sahaja dengan membayar menggunakan Maybank QRPay dan mengkut beberapa terma & syarat yang telah ditetapkan. Berikut merupakan terma & syarat:


  • Diskaun 20% terhad pada RM20 dengan perbelanjaan miminum RM30
  • Penggunaan 2x dalam tempoh kempen
  • Tempoh promosi: 4/5/2020 - 26/6/2020
  • Durian runtuh: 2 kali x RM 20 = RM 40 setiap akaun Maybank untuk membeli di PGMall

"Forever Cashback" di PG Mall dengan hanya share referral link

PG Mall menawarkan "Forever Cashback" ini adalah sebagai ganjaran pada para pengguna PG Mall. Yang menariknya adalah korang boleh dapatkan cashback sehingga 3.5% untuk setiap pendaftaran baru di PG Mall dengan hanya share referral link pada kawan-kawan korang. Malah, cashback ini akan berterusan selagi korang atau rujukan korang (kawan) terus membeli-belah di PG Mall.



Konsep ConsuMerchant


Konsep ConsuMerchant ini sangat menarik sebab korang sebagai pembeli bukan sahaja dapat ganjaran wang tunai hanya kerana membeli semata-mata, tetapi korang boleh dapatkan ganjaran wang tunai ini dengan hanya kongsikan pengalaman membeli-belah dengan rakan dan keluarga. Caranya mudah sahaja melalui 3 cara iaitu Shop: Korang perlu melaksanakan pembelian di PG Mall kemudian Share: Kongsikan pengalaman pembelian pada rakan & keluarga dan akhir sekali Earn: Korang akan dapat ganjaran daripada hasil setiap pembeli yang menggunakan referral link korang. Ganjaran pulangan tunai dapat diperoleh setelah transaksi yang berjaya dilakukan melalui pembelian peribadi atau rujukan. Semakin banyak rujukan yang dibelanjakan, semakan banyak wang tunai yang akan diperoleh. Menarik bukan?

Ha tunggu apa lagi tu? Jangan lama-lama fikir, Shopping sekarang di www.pgmall.com dan dapatkan 20% cashback sebelum 26/6/2020 !!!!!! Korang juga boleh download apps PG Mall di play store dan apple store. Hanya perlu search 'pgmall'. Selamat Membeli-belah !

Untuk maklumat lanjur mengenai PGMall boleh rujuk laman sesawang dan sosial media di bawah: 

Website: PG Mall
Facebook: PGMallOfficial
Instagram: PGMall.my


#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #MaybankQRPayCashback #Maybank2u #Maybank #ShopOnline #Shopfromhome