Wednesday, May 27, 2020

#StayAtHome: Berbelanja di PGMALL dan dapat 20% cashback with Maybank QRPay Sempena Kempen Raya Paling Gempak




Assamaluaikum & Hi

Semenjak kita diarahkan untuk 'stay at home' ni mesti antara korang yang dah mulakan norma kehidupan baru demi mencegah penularan covid19 ini dan walaupun PKPB telahpun bermula sejak 4 Mei yang lalu, kesihatan dan keselamatan kita semua amat berharga dan bagi bersama-sama kita melawan covid19 ini, pembelian secara atas talian amat dituntut sekali. Tapi yang lagi seronok adalah bila pembelian atas talian ini bukan barang je kita dapat, tapi kita dapat 20% cashback. Ha siapa je taknak 20% cashback tu ? Buat yang gemar shopping online tu mesti suka dengar cashback ni? Yelah, kita ibarat shopping sambil ada ala-ala macam menabung gitu. Jadi, bagaimana nak dapatkan 20% cashback ni? Senang je! Caranya adalah dengan hanya Shopping di PG MALL.

Saturday, May 23, 2020

#StayAtHome: Suasana Hari Raya


Assalamualaikum & hi!
Tak sangka pejam celik pejam celik kita dah pun Ramadan 29 dan sabtu ni InsyaAllah kita akan sambut raya. Terasa perbezaan raya tahun ni dengan tahun tahun sebelumnya kan? Macam mana dengan mood raya korang?

Thursday, May 14, 2020

Tutorial 1: Cara Tukar Template




Intro :

Ok baiklah Nadia dah lama nak share dekat mana-mana blogger yang baru sahaja jejak ke dunia blogger dan agak tak berapa mahir dan kurang faham macam mana edit blog dari segi layout, themes, or nak guna beberapa features yang blogger sendiri dah sediakan untuk mudahkan kita. Untuk introduction yang panjang boleh tekan tutorial page ok :)

Saturday, May 9, 2020

First Online Presentation

Sumber : Andy Fumolo


Hi and Assalamualaikum everyone !

Perasan atau tak e-Learning ni agak memenatkan tapi pada masa yang sama satu pengalaman yang baru dan perkara yang lain daripada yang lain yang kita boleh cerita kan dekat orang yang tak menghadapi situasi sekarang ni, haha over betul Nadia ni kann. 

Friday, May 1, 2020

First Week of e-Learning

Sumber : blendspace

Haloooo and Whats Up guys! 

How you guys doing for the first week of Ramadan ? Nadia harap baik-baik sahaja walaupun suasana Ramadan kita berbeza macam Ramadan sebelum ini, diharapkan kita tak lemah semangat dalam memunaikan ibadah wajib ini. Insya-Allah.