Tuesday, February 23, 2021

MAKAN-MAKAN: HOT PEPPER JJAJANG RAMEN SAMYANG

 

 
 
 

HOT PEPPER JJAJANG RAMEN SAMYANG

Siapa peminat samyang? angkat tangan!!! Nadia baru baru ni craving nak makan jjajang ramen. Tahu sebab apa? Sebab tengok cerita korea ni asyik makan je kita pun macam tak boleh jadi ni, kena beli jugak ni.

Jadi nadia pun beli lah HOT PEPPER JJAJANG RAMEN SAMYANG ni. Sebelum Nadia cerita macam mana rasa samyang ni, Nadia nak cerita dulu kejadian parcel Samyang ini hilang.

Cerita dia macam ni, dalam pukul 11.00 pagi tu abang J&T ni whatsapp cakap saya letak barang awak dekat atas meja tau (condo ada sediakan meja khas letak barang). Time tu pula Nadia tengah mandi jadi tak perasan lah pula ada msg masuk jadi kita macam takde lah terus ambil. So nak lah pergi ambil jam 5 petang macam tu sebab time tu alang turun nak COD order sambal kak asiah. Lepastu time kita nak pergi ambil tu, tengok tengok parcel takde!! Sedih tauuu. sebab macam craving kot samyang black bean ni, mana boleh hilang. Kita carilah celah celah kotak dalam 30 minit jugaklah cari takde pun. Time tu macam cakap siapa ambil astu makan dia sakit  perut sebulan (punya sedih tu en). Then whatsapp lah jiran cakap boleh tolong tengokkan tak before naik atas semula sebab mana tahu Nadia silap pandang. Lepastu jiran ws time dia nak naik dia cakap "Nadia apoooooo ko ni, ada je ni". Benda tu betul-betul dekat atas sekali tau. LIKEEE WOAHH! Nasib baik orang yang salah ambil tu letak kembali tepat pada waktunya, kalau tak menangis lah nadia senangis nangisnya. 

 

muka macam syukur kepada Illahi dapat samyang semula



Beginilah wajah Hot Pepper Jjajang Ramen tu. Dan dia claim extremely spicy. Tapi betul ke pedas betul? Baca sampai habis okay

Bahan bahan dia ada tiga, yang cokelat tu sos blackbean, kemudian ada minyak dan hot pepper flakes.

REVIEW:




HOT PEPPER JJAJANG RAMEN ni more kepada rasa pedas kalau macam masuk mulut je terus pedas. Blackbean dia tu cam kurang lah nak rasa. Rasa pedas je. So nadia kurang suka sikit sebab dia more kepada rasa mcm sakit lidah je makan. Tapi bila cam makan banyak kali en (maksudnya lebih dari dua sudu en), tidak lagi rasa pedas. 


Korang suka makan samyang tak ???

9 comments:

  1. not touching this at all hahahaha tgk warna pun dah bayangkan pedas dia mcm mna

    ReplyDelete
  2. Mujur lah ada parcel tu. Memang menangis kalau tak ada. Kalah menangis makan samyang pedas. Tak pernah cuba hot pepper ramen samyang. Tapi pernah cuba samyang yang dulu popular tu. Tak tahan pedas dia. Rasa dia pedas semata-mata. Lagi sedap yang mee sedap pedas yang ada rasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. BETOL KALAU PARCEL TU TAKDE SAYA MENANGIS TERESAK RESAK. rasa pedas tu betul. kekadang makan sbb saje nak rasa kepuasan.

      Delete
  3. tak pernah makan jjajang sebab orang kata masin tapi tengok korean mukbanger suka makan, rasa terliur hahaha

    ReplyDelete
  4. pandai makan pedas la awak ni ^^ saya makan juga tpi kalau pedas sangat mcm tu mmg dah surrender hehehe

    ReplyDelete

Hi thank you for the comments, Don't forget to share your blog's URL. So I can visit, read and comment yours too !