Langkau ke kandungan utama
Menunjukkan catatan yang berlabel education

Software Engineering | Bolehkah saya memohon Software Engineering ?

Baru-baru ini ada beberapa insan yang DM saya di instagram dan twitter kebanyakkannya bertanya mengenai " Boleh atau tidak saya untuk memohon untuk masuk ke bidang Computer Science sekiranya saya tiada latar belakang Computer Science?" Jadi post kali ini saya bercadang untuk b…

Result Semester-6: Alhamdulillah

Berdebar betul hati ini nak tengok result untuk semester 6 ini. Cabaran menjadi pelajar tahun akhir ni buat kita berdebar betul sebab kalau kita gagal, agak kecewa di situ. Sebabnya ialah tahun akhir, nanti kawan-kawan dah graduate, kita nak buat assignment dengan siapa kan? Jadinya, am…

BUKUGRADUAN BUAT PELAJAR UNIVERSITI

Halooooo semua. Siapa dekat rumah tengah ada banyak buku rujukan tetapi tak tahu nak jual dekat siapa? Lagi lagi bila kebanyakkan kita start kelas online, Yang senior tak sempat nak kenal kenal dengan junior, Yang junior pun tak sempat nak kenal senior. Lepastu dah promote kat semua …

EDUCATION: END INTERNSHIP 6 MONTHS

Alhamdulillah berjaya juga habiskan intern 6 bulan di SeeSharp Solutions Sdn Bhd. Buat pengetahuan semua, Nadia intern sebagai position web developer intern. Maknyanya tugas yang Nadia akan buat lebih kepada menghasilkan system web dan kerja-kerja lain as intern assist all the se…

First Month Internship

Hi semua, dah lama Nadia tak menulis dalam blog ni. Sejak kebelakangan ni cuba untuk menyesuaikan kehidupan baru sebagai internship! Dan sesungguhnya kehidupan sebagai pelajar dan "bekerja" adalah sesuatu yang sangat berbeza. Malah, jauh berbeza. Bila dah internship ni baru …

FIRST INTERVIEW SESSION FOR INTERNSHIP

Assalamualaik dan Hi semua!!!!!!!!!!! Harini sebenarnya adalah hari yang agak keramat, Nadia tak pernah rasa sesi interview kalau bab bab kerja ke bab bab jawatan ke, mesti dapat tu sebab orang cadangkan or like tetiba get message congrats atas prinsip rasa nama 'Nadia' tu boleh d…

Selepas SPM, mana hala tuju

Seperti yang kita ketahui, beberapa hari yang lepas baru sahaja adik adik #SPM2020 dapat keputusan SPM. Oleh itu, Nadia ucapkan tahniah buat semua warga #SPM2020 dengan keputusan yang anda peroleh. Tolak tepi lah dengan insan-insan yang cakap “Bila masuk U, A dah tak pandang dah”…

Gagal bukan kemusnahan

source : Google  Waktu semester 2 yang lepas, saya ingat lagi yang saya betul-betul yakin [Note : Korang jangan lah macam ni yakin yakin gagal ni tak elok ] yang saya akan gagal dalam subjek Data Structure(DS) (Subjek programming) dan betul-betul saya gagal dalam subjek tersebut…