Monday, June 29, 2020

FINAL EXAM SECARA ONLINE





Assalamualaikum & hi semua :).
Lama dah Nadia tak menulis dekat blog ini, kebelakangan ni busy dengan assignment yang nak disubmit (fuh coding dari 7 pagi hingga 12 tengah malam , rasa macam pusing pusing dah kepala ni). Sekarang pun sebenarnya masih lagi belum habis semua assignment. ops sebelum tu, Nadia nak ucapkan terima kasih buat insan yang telah kunjungi Nadia, Nadia akan datang okay ke blog blog anda dalam minggu hadapan. Nadia kena habiskan dulu perjuangan sekarang. 

Monday, June 8, 2020

Tutorial 2: Cara Buat Profile Sendiri di Blog



Assalamualaikum & Hi

Untuk bulan Jun punya tutorial, memandangkan ada kawan request untuk buat profile macam Nadia buat ni. Jadi kita kedapankan terus tutorial bahagian ini.Ceh. Buat profile macam ni Nadia hanya menggunakan HTML dan CSS. Eh apa tu ? Language untuk website . Jangan pening-pening, Nadia akan ajar step by step okay !

Monday, June 1, 2020

Cara Menggunakan Mobile Data Sebagai Hotspot



Assalamualaikum & Hi


Harini Nadia nak kongsikan dekat kalian macam mana nak gunakan Mobile Data (Bukan Data Hotspot) sebagai Hotspot. Tidak semua antara kita yang ada kemudahan seperti WiFi dekat rumah betul tak ? Macam Nadia, Nadia tidak mempunyai WiFi, lepastu tak semua data pula memang jadikan Mobile Data keseluruhan sebagai hotspot, ada yang bagi 3Gb sahaja untuk hotspot, tak sesuai lah dengan kita yang e - Learning ni. So harini Nadia nak ajar satu kaedah, tapi ini untuk android user sahaja.