Ubah Tetapan di Instagram | Filter people that can mention you in Instagram

 

Ingat lagi kes 1 Malaysia kena scam menang iPhone 13? Rasanya sampai sekarang rata – rata masih kena. Malah ada yang tertekan link disebabkan noti penuh sangat daripada scammer ini.

Cuba baca: 1 Malaysia Kena Scam Menang iPhone 13

Instagram ada features untuk kita benarkan siapa yang boleh mention kita dalam Instagram. Adanya features ini boleh mengurangkan kadar akaun Instagram kita ditag oleh pihak – pihak scammer ni. Sekaligus boleh mengurangkan kebarangkalian kita akan menekan link yang diberi oleh mereka ini. “Mencegah lebih baik daripada merawat”. Ceh

Ikuti Langkah Ini untuk mengehadkan orang daripada mention kita sesuka hati di Instagram (Filter Mention at Instagram)


  1.   Pergi ke settings
  2. Tekan Privacy
  3. Under Interaction pilih Mention
  4. Boleh pilih "People You Follow" or "No one" 
     
InsyaAllah lepas dah setup begini. Tiada lagi gangguan!

Catat Ulasan

6 Ulasan

  1. Buat dah. Terima kasih Nadia share :)

    BalasPadam
  2. tq nadi sharing ni lately ni mmg bengan ada org suka tag mama masuk contest, pastu siap pm suruh like etc. mama dah restict dia dah. nanti nak ubah setting ni plak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan, macam macam dah sekarang. Kadang - kadang kita yang rimas bila berlaku macam ni

      Padam
  3. thanks share nadia! Tak tahu langsung pasal scam iphone ni sampai nampak orang tanya berapa banyak dah menang hari ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada setengah orang memang tak kena. Ada setengah orang memang banyak kali menang

      Padam

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.