Thursday, April 23, 2020

Masalah: Terkena Sumpahan Mobile Legend.

Nana in Mobile Legend


 
Assalamualaikum semua!

Kalau korang tengok topik pun mesti korang dah tahu kan Nadia nak cakap pasal apa? Kali ini serius macam Nadia pun tak faham lah kenapa tetiba jadi macam ni. Untuk pengetahuan korang semua Nadia dah tiga hari non-stop main Mobile Legend (ML) [stop lah untuk melakukan kerja penting seperti Makan, tidur dan solat]. 

Monday, April 20, 2020

Ready for Work from Home!

source : thestar



Happy MCO day Everyone!

Ok seperti yang kita tahu sempena MCO day ni memang kita kena amalkan work from home. Tapi work from home ni tidaklah sesuai untuk semua, hanya segelintir insan-insan yang sesuai untuk melaksanakan work from home seperti sektor pejabat yang fokusnya pada perlaksanaan document ke, email customer service ke, dan lain-lain. 

Friday, April 17, 2020

Filem : Kuliah Cinta



Tajuk           :  Kuliah Cinta
Durasi         : 105 mins
Pelakon       : Erra Fazira, Yusry KRU, Saiful Apek
Pengarah      : Prof. Madoya A. Razak Mohaideen
Penerbit       : David Teo


Tuesday, April 14, 2020

Resepi: Dalgona Neslo


Hi dan Assalamualaikum, 

Seperti yang kita ketahui dalgona sangat famous musim musim pkp ni. Siapa dah try?

Wednesday, April 8, 2020

Blogger Tips: Why Comment Box is not working



A few days ago, I have not been able to comment on my own Blogger blog or other's Blogger blogs when using my preferred browser, Chrome and Brave. I did try using Microsoft edge but the browser keep repeat me to log in the blogger when I push publish button.


Friday, April 3, 2020

Question: Why my comment box is not work?



Last time before I change to new template [awesome Inc. By Blogger], I used Simple by blogger. I still can comment if I use embedded comment.

Thursday, April 2, 2020

Coding: Day 2 : Basic CSS



Hi! Alhamdulillah, Finally  I can continue my freecodecamp  again! [Warning: if you understand html and css you can click read more !]